Trajna depilacija uređajem Yperion L600
 

Novost u kozmetičkom salonu „Vedrana“ je trajna depilacija uz pomoć uređaja vodećeg svjetskog proizvođača Yperion L600. Uređaj ima aplikator s intenzivnom polarizirajučom svjetlošću koji u nekoliko minuta, bezbolno i trajno uklanja dlačice na svim dijelovima tijela kako kod žena, tako i kod muškaraca. Yperion L600 koristi jedinstvenu tehnologiju SPL (square puls light), a to je proces transmisije svijetla koji daje izvanredne i sigurne rezultate. Nakon nekoliko tretmana koža postaje meka i glatka, a dlačice nestaju kao da ih nikad nije ni bilo. Pulsirajuća svijetlost se emitira visokim intenzitetom u vrlo kratkim impulsima.

Trajanje impulsa je svega nekoliko milisekundi. Svjetlosno zračenje selektivno upija pigment melanin u dlaci. Upijanjem se stvara toplina koja se prenosi na korjen dlačice – folikul i ta ga toplota uništava. U nekoliko milisekundi razara se na stotine folikula samo jednim impulsom.

Yperion

Za razliku od lasera ova metoda je potpuno bezbolna, jer naš uređaj emitira svijetlost u rasponu od 600 do 1000 nm, što garantuje da ne utječe na vodu u tkivu i ne može doći do štetnih posljedica bilo koje vrste.

Osim toga laser radi na jednoj valnoj dulžini i teoretski je prilagođen jednom tipu dlačica. Yperion L600 zahvaljujući svom širokom spektru svjetlosti omogućava tretman različitih tipova kože i različitih debljina dlačica. Kod prvog tretmana ovim uređajem kozmetičarka će vam pregledati kožu i tip dlačica, te odrediti vaš lični program tretmana. Objasnit će vam svaki stupanj tretmana i zašto se postupak ponavlja. Naime, pulsirajuća sijetlost koju emitira L 600 može utjecati smo na dlačice koje su u fazi rasta. Statistički gledano bar 20% dlačica je u fazi rasta na određenom području. Osim toga, nemojte zaboraviti da postoje „spavajući“ folikuli koji se mogu aktivirati zbog hormonskih, promjena koje nastaju sa starošću, ili sa promjenom godišnjeg doba. To je razlog većeg broja tretmana kod nekih osoba. Ipak do kraja ciklusa tretmana ( od 4 do 10 zavisno od dijela tijela i vrste dlačica), 90% dlačica biće uklonjeno. Treba znati da je ciklus rasta dlačica brži kod žena, nego kod muškaraca. Tretmani se rade u razmacima od 4 sedmice.


Revolucionarni metod podmlađivanja – Beauty defect repair
 
Danas, kada se vizuelni efekti neinvazivnih tretmana moraju vidjeti odmah i sad metod Beauty defect repair BDR je pun pozitivnog iskustva. Za primjenu metode BDR potrebno je osim aparata i odgovarajućih preparata i kvalifikovan kozmetički terapeut. Ovaj metod nije limitiran samo na spoljne efekte. Prirodni procesi u koži se aktiviraju, a specijalna dreno – masaža rezultira veoma jakim čišćenjem tkiva. Omekšavajući gornje slojeve epidermisa kao barijere stvoren je dvosmjerni tok, kako penetriranje aktivnih materija ka dermisu, tako i otpadnih, štetnih i nepotrebnih materija od dermisa ka gornjim djelovima epidermisa i napolje. Generalno, smanjuje se akumulacija štetnih produkata metabolizma u tkivu. Važan efekat je i harmonizacija toka energije po meridijanima, uklanjanje blokada i aktiviranje energije samoizlječenja. BDR metod se koristi uspješno za:
  • intenzivnu njegu kože
  • poboljšanje strukture kože
  • minimalizaciju problema atrofije
  • umanjenje bora
  • zatezanje i elastičnost kože
  • stimulaciju metabolizma ćelija kože
  • protiv cuperoze
Tretman je veoma prijatan. Rezultat je vidan nakon prvog tretmana. Tretmani se izvode u seriji od najmanje šest tretmana. Jedan tretman traje oko sat vremana.

Mikrodermoabrazija - kristalima do ljepše kože!
Koža je najveći organ ljudskog tijela. Iz te činjenice razumijevamo sav njen značaj i potrebu da je redovno njegujemo kako bismo očuvali njene vrijednosti i njenu ljepotu. U današnje vrijeme, a posebno u zimskom periodu pojave kao što su starenje, utjecaj životne sredine, te navike kao što su pušenje, pretjerano sunčanje, topao ili hladan zrak, nedostatak svjetlosti, nedovoljno unošenje tečnosti, pretilost ili neuhranjenost, nedostatak sna, mnogo više nego ranije negativno utiču na kožu. Ove pojave mijenjaju našu kožu, umanjuju njenu ljepotu, a nerijetko izazivaju i dalekosežnije posljedice. Zbog toga je veoma važno da znamo kako možemo otkloniti neke neželjene posljedice i time produžiti "životni" vijek kože našeg lica i tijela.
Najčeši i najefektniji način borbe protiv ovih pojava je mikrodermoabrazija. Ona je revolucionarna novost u kozmetici, neoperativan ulazak u kožu, tretman koji regenerira i revitalizira kožu, a podrazumijeva kombinovanje kozmetičkih preparata, znanja i iskustva profesionalnih i stučno obučenih kozmetičara i sofisticiranog aparata. Mikrodermoabrazija je postupak površinskog otklanjanja stratum korneuma i efikasne redukcije finih linija bora oko očiju, fleka na licu i sitnih ožiljka od akni. Ovom metodom stimuliše se obnavljanje ćelija kože i stvaranje kolagenih vlakana. Zasnovana je na dejstvu mikrokristala koji se sistemom aspiracije nanose na kožu, vršeći pri tom piling i čineći kožu glatkom. Mikrodermoabrazija je peeling odumrlih ćelija kože. Peelingom se šalju signali u dublje slojeve kože čime se podstiče stvaranje kolagena i elastina pa je koža neposredno nakon završenog tretmana vidno svježija i gipkija. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, konzistentni su i trajni. Već nakon prvog tretmana struktura kože se popravlja za 15%, a pacijent može nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Tretman podrazumijeva plitku površinsku abraziju epiderma kože. Mikrodermoabrazija se može kombinovati i sa hemijskim pilingom, što pojačava njeno dejstvo.
Od aparata koji su najprisutniji u tretmanima mkroedermoabrazije istakla bih Reviderm Skeen Peeler, tehnologiju i kozmetiku koje predstavljaju integralni dio cjelokupnog Reviderm sistema za njegu kože čija je osnovna karakteristika nježna i uspješno kontrolisana mikrodermoabrazija. Internim kristalima korigiraju se sve abnormalne pojave na koži. Tretma Revidermom je siguran, sterilan i bezbolan. Da ponovim, postupnim tretmanom abrazije možete "oživjeti" atrofiranu i ostarjelu kožu, smanjiti bore, riješiti poremećaj pigmentacije, smanjiti ožiljke, smanjiti strije i celulit, riješiti se akni i obnoviti i osvježiti vašu kožu.


Njega tijela
Uz postojeće anticelulitne tretmane u kozmetičkom salonu "Vedrana" jedan relativno novi aparat omogućava nam da radimo i slijedeće tretmane tijela:jačanje i oblikovanje mišića, toniziranje mišića, jačanje i podizanje grudi, limfna drenaža, jačanje mišića ruku te jačanje i podizanje gluteusa.Pomenutim aparatom se razgrađuju celulit i masne naslage, te neestetske promjene na tijelu. Princip rada se zasniva na izazivanju mišićnih kontrakcija različitim mikrostrujnim impulsima , koji su programirani za otklanjanje različitih nedostataka na tijelu.

Vitaminski tretmani
Ukoliko je koži lica potrebno više od jednog tretmana čišćenja, sa pacijentom obično dogovaramo seriju vitaminskih tretmana. Najbolji rezultat ti tretmani postižu ukoliko se izvode u seriji od po šest, odmah nakon osnovnog tretmana.
Njega lica
Početni tretman mnogo je više od klasičnog čišćenja lica. On traje 1,5 do 2 puna sata, a po potrebi se nastavlja relaksirajućom ručnom masažom lica, vrata i dekoltea.