<- Vrati se na sve članke


Loptice - vedrana.ba

TONIK OD PERŠUNA

Mama vas sve pozdravlja i šalje vam recept za TONIK OD PERŠUNA

Tonik od peršuna možemo napraviti od 1/4 kg peršuna i 1/4 litre vode. Peršun detaljno oprati i staviti da kuha. Kuhati na tihoj vatri 10 do 15 minuta, dok ne poprimi tamnu boju. Ohladiti, preliti u falašicu sa štrcaljkom. Ako držimo u frižideru, može se koristiti nekoliko dana.

Moj prijedlog je ipak da ohlađen tonik sipamo u vrećice ili posude za pravljenje leda. Svako jutro otopimo jednu kocku i vaticom umočenom u tonik pređemo očišćeno lice. Isto ponovimo uveče.

Osim osvježavanja i hidratizacije, ovim tonikom možemo ublažiti manje flekice nastale od sunca. Važno ga je koristiti sada, dok se koža lica još nije navikla na sunce nakon zime i duge kućne izolacije.